1. Punerea in legalitate (conform recomandarilor WAHO) a tuturor efectivelor de cai pur sange arab din Romania (bineinteles a acelor proprietari ce doresc acest lucru).

2. Supraveghera modului in care se fac montele pentru a rezulta manji de certa valoare (material seminal de valoare, armasari de valoare, iepe de valoare genetica certa).

3. Verificarea conditiilor de adapostire, ingrijire si nutritie a efectivelor detinute in proprietate.

4. Indrumarea si punerea la dispozitia membrilor sai a cunostintelor si experientei crescatorilor de elita in domeniu.

5. Verificarea vaccinarilor, deparazitarilor, a analizelor de sange, care trebuie sa fie evidentiate in registrul crescatoriei, iar vaccinarile trebuiesc trecute si in pasaport.

6. Organizarea de concursuri nationale (sub egida ECAHO), show-ri ce trebuie sa stabileasca o ierarhie valorica certa.

7. Indrumarea si sprijinirea crescatorilor de cai pur sange arab ce doresc sa participe in concursurile de obstacole.

8. Publicarea pe site-ul Asociatiei a armasarilor de valoare din Romania pentru monta cu toate datele necesare informarii corecte a celor ce doresc sa efectueze monte cu ei.

9. Organizarea de cursuri de arbitri.

10. Organizarea de cursuri de handler.

11. Organizarea de intalniri intre crescatorii de cai pur sange arab pentru cunoasterea efectivelor aflate in Romania si schimbul de idei, proceduri si metode de crestere, reproductie si selectie.

Daca Asociatia reuseste sa realizeze aceste cateva deziderate intr-o perioada scurta de timp, atunci consideram ca si-a realizat scopul pentru care a fost infiintata.

Additional information